Ce este coaching-ul?

Coaching-ul este o metoda eficienta si utila de a dezvolta aptitudini si abilitati noi, dar si de a le imbunatati pe cele de care dispui deja. Sesiunile de coaching te vor ajuta sa-ti cresti performanta in diferite sfere ale vietii, fie ca vorbim de sfera sociala, profesionala sau familiala, coaching-ul imbunatateste viata. Deasemenea, coaching-ul este eficient pentru persoanele care trec prin diferite problemele sau provocari.Deseori, o interventie la timp va ajuta ca aceste probleme sa fie controlate si rezolvate inainte ca acestea sa devina majore.

Sesiunea de coaching

O sesiune de coaching va avea loc in mod obisnuit ca o conversatie intre antrenor (coach) si client (persoana antrenata). Sesiunea se concentreaza pe sprijinirea clientului pentru ca acesta sa descopere raspunsuri despre el insusi sau despre problemele cu care se confrunta. La urma urmei, oamenii decid mult mai probabil sa aleaga o solutie pe care au gandit-o ei insisi, si nu una pe care sunt fortati sa o faca. Depinde de scopurile pe care le fixati, fiecare sesiune poate sa se indrepte in directii diferite, multe sesiuni pot fi insotite de activitati sau mici provocari venite de la coach.

Coaching in organizatii

In unele organizatii, coaching-ul este inca vazut ca un instrument de corectie, folosit numai atunci cand lucrurile merg prost. Dar, in multe companii, coaching-ul este considerat a fi o activitate pozitiva care ajuta la coeziunea echipei si la indeplinirea mai eficienta a obiectivelor si scopurilor companiei. Coaching-ul pentru organizatii este extrem de util, deoarece mentine relatiile din cadrul echipei si ajuta la indeplinirea mai eficienta si mai performanta a obiectivelor echipei.

Cine este coach-ul?

Coach-ul nu este un consilier, psihoterapeut, guru, profesor, formator sau consultant, desi, el poate folosi unele dintre aceleasi competente si instrumente in sedintele sale. Coaching-ul eficient si profesionist se face de catre persoane calificate care lucreaza cu clientii pentru a imbunatati eficienta si performanta lor, deasemenea ii ajuta sa se apropie si sa-si atinga potentialul maxim. Coaching-ul functioneaza cel mai bine atunci cand toate partile implicate inteleg ca, scopul acestor sedinte este acela de a sporii performanta, de a dezvolta abilitati si de a atinge potentialul de care dispune fiecare persoana. Deseori, se stabilesc de comun acord scopurile si asteptarile pentru care se realizeaza sedintele de coaching.

Coaching-ul devine una din cele mai complexe si complete tehnici de evolutie in business si viata personala. Rezultatele nu numai ca se obtin, ci se obtin cu usurinta si rapiditate. Se inlatura blocajele interioare care ar putea sabota performanta si acest lucru ne permite sa actionam cu toata puterea noastra interioara emotionala si intelectuala.

In concluzie, fie ca vrei sa incerci coaching-ul personal pentru a te dezvolta psihic, social si profesional, fie ca vrei o mai buna eficienta in performanta echipei prin business coaching, ai gasit locul perfect. Te ajutam sa te dezvolti, sa-ti atingi obiectivele si potentialul ascuns. Experimenteaza coaching-ul, vei avea numai de castigat!