Ceva frumos…..din suflet

În primul rând, aș vrea să spun că, înainte de un bun profesionist, am întâlnit un prieten extraordinar, un om care inspiră încredere, ințelegere, căldură, un om in fața căruia poți să îti deschizi sufletul cu mare ușurință!

Ședințele de coaching m-au ajutat foarte mult, in primul rând m-au ajutat să mă înțeleg pe mine însămi, să îmi acord răbdarea si timpul de care am nevoie pentru  a face anumite lucruri! In cadrul acestor ședințe am invățat cum să caut adânc înăuntrul meu pentru a putea să-mi răspund singură la toate întrebările la care singură am găsit răspunsul!

Am descoperit care este adevărata părere despre propriul eu si cum aceasta părere (puțin negativă) influențeaza intreg comportamentul meu. Tot in cadrul acestor ședințe, m-am reîntors în timp, în copilăria mea și am analizat factorii care au modelat comportamentul adultului de astăzi.

Iți multumesc în continuare pentru siguranța, răbdare si loialitate!

Andreea Pușcașu,
Profesor Limba Engleză

Înainte de a participa eu însămi la prima ședință de coaching, auzisem câteva persoane vorbind despre asta si eram curioasă sa aflu mai multe.

Sunt o persoană norocoasă in general, așa că repede mi s-a ivit oportunitatea de a participa la câteva ședințe de coaching cu Dan Preda.

Am fost surprinsă să descopăr lucruri noi despre mine. Credeam că mă cunosc, că nu am ce să descopăr nou in ceea ce mă privește. Nu a fost așa. Am descoperit că nu mă analizasem niciodată din exteriorul meu spre interior. Nu mă întrebasem niciodată : “ Cine e Elena?”, “Ce simte ea atunci când….” , “unde se află ea acum?”, “…încotro se indreaptă”, etc. Am înțeles că mai am de descoperit si de căutat, dar cel mai important este faptul că accept toate acestea. Da. Accept cu plăcere să caut și să descopăr, accept ca TOATE experiențele îmi aduc ceva bun și păstrez doar ceea ce “îmi trebuie”.

M-a surprins profesionalismul lui, așa cum recomanzi prietenilor o carte care ți-a mers la suflet, îl recomand eu pe Dan Preda celor care vor să se dezvolte personal.

Îi mulțumesc lui Dan pentru felul în care a reușit să îmi fie aproape de suflet, făcând să pară mai ușor “urcușul pe munte, fără să îmi care el rucsacul”.

Datorită lui știu să îmi stabilesc acum obiective noi și o fac asa: ZÂMBIND!

Elena Niță,
Președinte Asociația AMA – Pitești

Lecțiile de coaching au fost începute de către mine prima dată datorită curiozității mele de a experimenta lucruri noi. Nu am știut foarte bine despre ce e vorba, știam doar, că aceste ore petrecute cu un om de specializate te pot ajuta in viată. Nu pot spune că am crezut întrutotul în asta de la început, nu îmi dădeam seama cum unele dintre convorbiri si exerciții pot schimba ceva in viața mea. După prima lecție de acest fel mi-am dat seama. Nu este vorba doar de vorbe, este vorba de ce te fac ele să realizezi. Despre întrebările pe care ți le pui cu privire la acestea. Despre cât de mult te vei gândi la aceste vorbe pana data viitoare când îți vor trebui.

O mare parte din lecțiile pe care le-am făcut s-au bazat pe încrederea mea în mine și modul în care acționez. Am învățat că este foarte important să ai încredere în tine, să știi de ce ești capabil, punctele forte, dar si punctele slabe pe care să le lucrezi cât de mult posibil pentru a deveni cea mai bună parte a ta. De asemenea, am învățat și că un om nu trebuie să fie perfect pentru a fi frumos si minunat, așa că am renunțat la a încerca să fac totul perfect și am început să fac lucrurile cât de bine pot.

Cealaltă parte a orelor de coaching au fost axate pe ceilalți si felul in care ei gândesc sau acționează si efectele lor asupra mea. Pot zice că eram o persoană destul de influențabilă și îmi păsa foarte mult de ce ziceau toți ceilalți despre mine. În cadrul acestor lecții am aflat că dacă un om este rău cu alt om înseamnă că acesta este nefericit si nesigur pe el. Un om care se simte bine in pielea lui nu va fi niciodată rău cu alții ci dimpotrivă, va încerca să îi facă și pe ceilalți să fie pozitivi. Astfel, mi-am dat seama că ar trebui să îmi pese doar ce zic oamenii care îmi vor binele.

În concluzie, lecțiile de choaching m-au ajutat foarte mult. Ele m-au facut să scap de multe gânduri negative și să privesc lucrurile altfel, intr-un fel ce îmi este benefic mie. Am învătat multe despre mine, dar si despre ceea ce mă înconjuară.

Ana Daniela ,
Elev Școala Nr.11 Mihai Eminescu

Pe mine m-a ajutat să mă descopăr …să mă accept….să mă pun pe primul plan și, astfel …să îmi fie mie bine… și apoi și celorlalți…M-ai făcut să respir. Din nou…Să pot să îmi fac din nou universul meu și numai al meu…să-l fac din nou să existe. Să fie ordine în gânduri și în simțiri …să fiu eu cea mai importantă. Mi-ai dat aripile înapoi…Asta e pentru mine. …ceea ce ai facut tu…

Ana….,

Am ales să fac coaching într-un moment în care eram în căutarea unei modalități de dezvoltare personală care să fie diferită de terapia psihologică.  A contat foarte mult pentru mine încrederea și profesionalismul pe care mi l-a inspirat Dan Preda, coach-ul  NLP.  Procesul de coaching de care am beneficiat a completat semnificativ nivelul meu de încredere si independentă și mi-a relevat posibilitățile. Am înțeles si redescoperit faptul că, nimeni nu poate realiza în locul meu ceea ce pot eu sa realizez și că nimeni în afară de mine nu poate să facă lucrurile mele bune sau rele; doar eu sunt cea care pot să-mi descopăr propria cale spirituală,  mentală, emotională,  fizică, profesională, financiară. Am învățat să obțin tot ce e mai bun din tot ceea ce există și folosesc cu drag această atitudine, mă tonifică și găsesc motive puternice spre a acționa zi de zi.
Îți sunt profund recunoscătoare, Dan!

Ioana, 31 ani – Psiholog Terapeut

Acum șase ani am început dezvoltarea personală și ședințele de coaching cu Dan.

Nu știam nimic despre asta, nu auzisem nimic, dar știam că nu mai pot. Nu mai pot cu o familie superbă pe care am dorit-o toată viața, nu mai pot cu o casă frumoasă, nu mai pot nici cu 55kg , 1.74, nu mai vreau în nicio vacanță și nimic nu mă mai satisfăcea atunci cand îmi cumpăram ceva….deci nici punctul G din shoping nu mai era la locul lui:)
Drumul a fost anevoios, cu poezie si creație, cu lacrimi si zâmbete  și multă muncă.

Acum, Simona căreia îi era greu să-și găsească locul și timpul să se bucure de tot ce are , creează haine , desenează,  a reușit să-și facă o mică afacere,  poate să ia micul dejun și cina zilnic alături de familie intr-un ritm liniștit și plăcut.
Simona este apreciată, Simona este creativă, Simona are timp pentru familie , prieteni și plimbari, Simona TRĂIEȘTE .

Cine este Dan?

Dan este cel care a reușit să asculte, să sape cu blândețe, experiență și înțelepciune pentru că mai apoi, împreună, sădeam semințe noi una cate una acordând timp, energie și hrană pentru dezvoltarea lor
Alături de Dan am învătat că, atunci când avem nevoie să mergem la un specialist (stomatolog, ginecolog, croitor, cofetar samd ) la fel trebuie să apelam la un specialist în coaching atunci când vrem să oferim organismului “HRANĂ PENTRU MINTE”.

Educația trebuie să continue și după liceu sau facultate pentru performanță. Și a avea o familie, un job, un soț, a crește doi copii,  a-mi păstra frumusețea si prospețimea, zâmbetul și încrederea peste ani….este necesară educație, adabtabilitate, originalitate.

Mulțumesc Dan, te iubesc ești în sufletul și inima mea zilnic…atunci când vorbesc cu mine am senzația că vorbesc cu tine. Vorbesc blând ….așa ca tine.

Succes și…spor la munca …
este urarea lui 🙂

Adio, drum bătut din greu,
M-am înșelat atunci mereu
M-am înșelat când eu mergeam ,
la braț cu tine și tăceam.
Tăceam de teamă să îți spun
Că tare aș vrea să întorc acum
Al meu destin lipsit de sens
Al meu țel de neînțeles
Aș vrea să întreb Mărite  Drum
E bine cum…..
Eu merg cuminte pe acest drum?
Ești tu al meu?
Sunt eu a ta?
Ce stea se află în fața mea
Acum cand nu pot respira ?
Ce Drum esti tu,
Măria ta?

Simona Oprea-Designer Vestimentar

Te consider un prieten adevărat și îți sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce ai făcut pentru Gabi.
Sunt foarte mulțumită de progresele pe care le-a făcut Gabi pâna acum: este mult mai deschis la discuții,își stăpânește și își recunoaște mai ușor emoțiile .

Îți multumesc,pentru că petreci o parte din timpul tău cu Gabi.
Alina